BeautyClub.md a analizat noul trend în frumusețe. Ce înseamnă Soap Brows și de ce se bucură de o popularitate atât de mare printre rândurile fashionistelor, puteți afla în continuare.

A fost o vreme, în perioada anilor 90 și 2000, când se purtau sprâncenele foarte subțiri. Mai târziu, prin 2010, Cara Delevigne și Emilia Clarke au readus în tendinţe sprâncenele groase și de formă naturală. În prezent, asistăm la un fenomen care “rescrie total” istoria modei - Soap brows.

Soap brows este o metodă de grooming care presupune utilizarea săpunului în locul gelului pentru stilizarea sprâncenelor. Deși pare straniu, această metodă asigură o fixare mai bună, este mai simplă și mai accesibilă.

Este un truc binevenit atât pentru persoanele cu sprâncene de grosime medie sau cu sprâncene subțiri.
 
 
Realizarea acestei tehnici nu necesită mult timp sau efort considerabil. Tot ce aveți de făcut este să udați o perie pentru sprâncene. Recomandarea specialiștilor – în loc de apă folosiți un Spray fixator de machiaj! Ulterior, sprâncenele trebuie pieptănate în sus, apoi fixate cu săpun.

Totuși, Soap Brows are și câteva dezavantaje. Dacă aplicați fond de ten în jurul sprâncenelor și săpun, pielea va arăta ciudat. De asemenea, intrând în contact cu umiditatea, săpunul poate curge, iar utilizat frecvent-poate să provoace iritații și să modifice nivelul pH-ului. Nu toate tipurile de săpun sunt potrivite pentru îngrijirea sprâncenelor. Cel mai important factor de luat în considerare este prezența glicerinei. Datorită pH-ului relativ scăzut al săpunului cu glicerină, se diminuează riscul de iritare a pielii. Majoritatea produselor pe bază de glicerol sunt transparente.

Per general, procedura este potrivită oricui, iar durata efectului depinde de starea naturală a sprâncenelor.