Credeți că fiecare dimineață ar trebui să o începeți cu o ceașcă de cafea fierbinte? Dacă fără această băutură înviorătoare nu vă puteți trezi, atunci merită să luați în considerare în ce mod, ea afectează starea organismului dumneavoastră. Unii spun că cafeaua este dăunătoare pentru organism, iar alții o recunosc ca cea mai bună băutură.
 
Cu toate acestea, BeautyClub.md vă propune să înțelegeți, ce se întâmplă de fapt, cu corpul dumneavoastră în cazul consumului zilnic de cafea.

Чем опасен утренний кофе

Cafeaua adevărată este o băutură făcută din boabe mărunțite și prăjite ale arborelui de cafea. Gradul de prăjire a semințelor afectează tăria băuturii. Adevărata cafea poate fi pregătită în trei moduri: se fierbe într-o mașină de cafea, se prepară boabele de cafea măcinate cu apă fiartă sau se fierbe la ibric.

 

Părți negative 
 
  • După ce beți cafea pe stomacul gol, începe lucrul stomacului, dar acesta nu are nimic de digerat, ca urmare se încep arsurile la stomac, ceea ce duce la semne de gastrită.
  • De fapt, efectul revigorant al cafelei se termină la două ore după consum, iar apoi, organismul nostru din nou tinde să doarmă.

Чем опасен утренний кофе

 

  • Consumul de cafea la femei în timpul sarcinii și alaptării este categoric interzis. Cofeina duce la reducerea nivelului de fier, calciu și potasiu în organism. 
  • Cafeaua mărește tensiunea și creşte aciditatea sucului gastric. Conservanții din cafea încalcă metabolismul, ceea ce contribuie la apariția celulitei. Această băutură poate fi numită un drog al secolului XXI. După un consum constant și excesiv, corpul începe să sufere de deshidratare.
 
Cât de benefică este cafeaua?
    Чем опасен утренний кофе
 
  •  Acesta nu este un mit, cafea încetinește procesul de îmbătrânire a pielii, datorită antioxidanților.
  • Tot aceiași antioxidanți sunt un asistent indispensabil în lupta împotriva cancerului, diabetului și chiar a unor boli de inimă. Studiile au arătat că cafeaua reduce riscul de cancer de colon și stimulează activitatea tractului digestiv. Cafeaua lărgeşte vasele, după care durerea de cap scade.

 

Ce se întâmplă cu corpul dacă beți cafea dimineața pe stomac gol?

O persoană se trezește și adoarme din cauza secretării unui hormon - cortizol. Cel mai înalt nivel al acestui hormon este dimineața. Consumul de cafea pe stomacul gol îi blochează producția.

Чем опасен утренний кофе

 

Ca urmare, după câteva ore, corpul nostru din nou tinde să doarmă. De aceea cafeaua este recomandată să fie băută după-amiază. 

 

Ce se întâmplă dacă refuzați la cafea?

Fără îndoială, această băutură are avantajele sale. Cu toate acestea, cafeaua nu se potrivește tuturor. În plus, mulți amatori de cafea fac abuz de această băutură.

Чем опасен утренний кофе

 

După dezicerea de la cafea: 

  • Primiți mai multe vitamine. Cafeaua neutralizează vitamina B și reduce nivelul de fier, potasiu și calciu.
  • Sporiți imunitatea
  • Îmbunătățiți sănătatea ficatului
  • Deveniți mai energic. Organismul nu va mai fi dependent de cofeină.