Cercetare realizată de compania bine-cunoscută "ComScore" pe baza datelor colectate de pe rețeaua de socializare populară - Pinterest. Această rețea reunește designeri, pictori și reprezentanți ai industriilor fashion și beauty. Rețeaua diferă prin faptul că orice informație este stocată sub formă de imagini vizuale, de aceea au îndrăgit-o atât de mult, toți cei a căror activitate sau interese sunt legate de fotografie sau de informația vizuală. Marcajele sunt salvate ca pini, grupate pe panouri tematice. Reprezentanții "ComScore" au analizat cele mai frecvente solicitări și au evidențiat tendinţele care vor fi populare în 2018. 
 
 Cercei. Cerceii geometrici de dimensiuni maxi vor fi la apogeul popularității pe parcursul anului 2018. Principiul minimalismului rămâne în trecut, cu cât mai extravagant cu atât mai bine. Numărul de solicitări a crescut (oho-ho) de 9 ori!
cercei
 
 Bereta. Un atribut neschimbat al stilului parizian adevărat - bereta - cucerește din nou inimile. Numărul de solicitări a crescut de 3 ori.
beret-2018
 
 Încălțăminte. Perlele artificiale, cataramele geometrice și tocul sunt noile tendințe în designul încălțămintei pentru femei. În astfel de pantofi, picioarele femeilor vor deveni și mai atractive. Numărul de solicitări s-a dublat.
fashion-2018.
 
 Pantaloni largi. Dominația pantalonilor înguști de tip slim s-a încheiat! Acum, la modă sunt pantalonii largi confortabili cu diferită croială. Pantalonii largi vă permit să experimentați cu materiale, culori și lungime. Acest lucru va ajuta la crearea unei imagini originale. Numărul de solicitări s-a dublat.
pantaloni-pentru-femei-2018
 
 Logo-urile sunt din nou la modă! Cu cât este mai mare logo-ul, cu atât mai bine! Logotipurile colorate, care ies în evidență, se întorc pe podiumuri și în street style. Număr de solicitări a crescut de 2 ori.
logo-fashion
 
 Toate tipurile de tăieturi și şliţuri vor fi prezente nu numai pe rochii și bluze, dar și pe pantaloni. Numărul de solicitări a crescut cu 1,5 ori.
fashion
 
 Blugii clasici de culoare albastru saturat sunt un element de garderobă obligatorie pentru fiecare fată. Numărul de solicitări a crescut de 1,5 ori.
jeans-2018
 
 Anii 80 se întorc! Accesoriile din plastic, gențile și încălțămintea din lac vor fi pe valul popularității. Noul material - lucite, care este puternic și ecologic, arată grozav în formă de bijuterii. Numărul de solicitări a crescut aproape 100%.
beautyclub-moldova
 
 Suprapunerile vestimentare - nu sunt doar frumoase, ci și confortabile. Pulovere, cardigane, bluze și veste în diverse combinații vor face imaginea unică. Kimono-ul a încetat de mult să mai fie element de stil oriental și în combinație cu elemente ale stilului clasic poate adăuga îmbrăcămintei sofisticare. Numărul de solicitări a crescut cu mai mult de 100%.
beautyclub.md
 
 Șosetele transparente vor deveni un element obligatoriu al ținutei la modă. Conducătorii caselor de modă combină în colecțiile lor șosete cu pantofi de diferite stiluri - sneakers, sandale, pantofi și loafers. Numărul de solicitări a crescut cu 70%.
noski