Epilarea este o metodă de îndepărtare a părului de pe față și de pe corp, care vă permite să scăpați de părul nedorit pentru o perioadă lungă de timp sau chiar pentru totdeauna. Epilare se consideră: ​​îndepărtarea părului cu laser, electro-epilarea și fotoepilarea.
 
Depilarea este îndepărtarea temporară a părului cu ajutorul waxing-ului (depilare cu ceară), sugaring (depilare cu zahăr), cremei, epilatorului sau a aparatului de ras.
 
În funcție de tehnologia de îndepărtare a părului, putem selecta 4 tipuri de epilare.
 
Electroepilare - această tehnologie a fost folosită încă din anul 1948. Cu ajutorul introducerii unui ac subțire în rădăcina părului, foliculul primește o descărcare electrică. Rădăcina părului moare irecuperabil. În aplicarea acestei metode a fost acumulată multă experiență. Acesta garantează o eficiență de 90%, dar din punct de vedere a duratei și durerii cedează în fața tuturor celorlalte tipuri de epilare.
 
Электроэпиляция
 
Epilarea cu laser - metoda se bazează pe efectul unui laser asupra părului. Sub acțiunea radiației laserului se distruge melanina și nutriția părului se termină, ceea ce duce la dispariția părului. Laserul nu este eficient pentru îndepărtarea părului fin și cărunt. Persoanele cu culoarea pielii întunecată sau bronzate ar trebui să se gândească la alegerea unui alt tip de epilare.
 
Лазерная эпиляция
 
Fotoepilare. O caracteristică distinctivă a fotoepilării este posibilitatea de a prelucra suprafețe destul de mari ale pielii. Melanina care se conține în păr absoarbe undele de lumină. Părul de-a lungul întregii lungimi, inclusiv foliculul, se încălzește, ca rezultat el piere. Fotoepilarea are un efect secundar pozitiv: sub influența luminii, în piele are loc producerea de colagen, ceea ce îmbunătățește semnificativ starea pielii.
 
Фотоэпиляция
 
Elos-epilare - a fost descoperită în 1999 în Israel, acesta este renumit pentru realizările sale în medicina estetică. Acest tip de epilare combină avantajele foto-epilarii și epilării cu laser. Tehnologia permite o funcționare mai eficientă, care are mai puține efecte secundare. Sub acțiunea pulsului luminos, părul este încălzit uniform, iar curentul distruge foliculul părului. Acțiunea asupra părului și a învelişului pielii din jur are efect minim asupra pielii.
 
Элос-эпиляция
 
Contraindicațiile pentru absolut toate tipurile de epilare sunt sarcinile, bolile de piele și oncologice, bolile de inimă și diabetul zaharat.