Curățarea feței astăzi este una dintre cele mai populare proceduri în domeniul cosmetologiei. Cu ajutorul unei tehnici mecanice sau manuale, specialistul curăță pielea feței de murdării, particulele de piele moarte din stratul superior al pielii sau elemente inflamatorii.
 
Cosmetologii spun că această procedură este cea mai utilă și chiar necesară pentru pielea feței. Aceasta mărește circulația sângelui și normalizează funcționarea glandelor sebacee. Îngrijirea periodică și sistematică a pielii va duce la tonifierea, hidratarea, întinerirea și hrănirea pielii.
 
Zilnic, pielea noastră este expusă unor influențe negative cauzate de factorii externi: praf, condiții de temperatură, produse cosmetice decorative. Aceste cauze contribuie la înfundarea porilor și acumularea de toxine.
 
Pe scurt, pielea nu mai respiră în mod normal. Ca urmare, imunitatea pielii scade, crescând sensibilitatea sa la factorii externi, care afectează în mod negativ procesul de regenerare a tenului și aspectul acestuia.
Чистка лица
Orice procedură cosmetică la salon începe cu curățarea temeinică a feței. Curățarea feței este pur și simplu necesară în prezența acneei, grăsimii subcutanate, modificării culorii pielii, în cazul scăderii tonusului și elasticității pielii.
 
Cu toate acestea, există restricții în temeiul cărora această procedură este contraindicată: în prezența leziunilor cutanate pustulare (furuncul), vene păianjen extinse, un mare număr de moli pe față, precum și în bolile cronice acute.
 
Procedura de curățare a feței este cel mai bine încredințat unui specialist cu experiență - cosmetolog. El va alege cele mai potrivite produse cosmetice, ținând cont de tipul și starea pielii.
 
Efectuarea procedurii acasă nu este recomandată, deoarece aceasta poate duce la infectarea pielii, apariția acneei și alte consecințe neplăcute.
 

Cât de des trebuie de efectuat curățarea feţei


Frecvența acestei proceduri este, de asemenea, determinată individual. De regulă, pielea normală și uscată trebuie curățată o dată la 2-3 luni. Pentru pielea grasă, frecvența acestei proceduri este o dată la 3-4 săptămâni.
 
Având în vedere dezvoltarea tehnologiilor moderne, procedura de curățare a feței este confortabilă și nu provoacă durere. Aceasta include mai multe etape de pregătire a pielii pentru curățarea profundă și aplicarea produselor cosmetice și terapeutice.
 
Durata întregii proceduri este de la 40 la 60 de minute.
 

Curățarea feței. Tipuri 

 
După metode, curățarea feței este împărțită în următoarele tipuri:
  • manual sau mecanic;
  • mecanică - în care sunt utilizate diferite dispozitive: ultrasunete, dispozitiv galvanic, dispozitiv de curățare a feței cu duze diamantate, vid;
  • atraumatică - curățarea pielii cu ajutorul substanțelor chimice;
  • combinată - combinația diferitor metode de curățare;
  • chimică sau profundă -  peeling chimic;
  • manuală - curățarea feței este efectuată cu mâinile, practic fără utilizarea instrumentelor.
 
Curățirea manuală a feței este cea mai eficientă în prezența proceselor inflamatorii. Este efectuată cu degetele, învelite în șervețele speciale.
 
În timpul curățării instrumentale, cosmetologul specialist folosește spatule specializate pentru curățarea profundă a suprafețelor de piele contaminate.
 
Tehnica de curățare a feței cu ultrasunete constă în acțiunea vibrațiilor cu ultrasunete. Datorită acestui fapt, se efectuează curățarea ușoară a porilor, îndepărtarea stratului superior al celulelor moarte, masajul și netezirea ridurilor mici.
 
Curățarea prin aspirare a feței este efectuată de un dispozitiv special, care extrage comedoanele din pielea feței.
 
Metoda de curățare cu laser este recomandată pentru tratamentul post-acnee. Ajută la eliminarea adânciturilor, cicatricilor, reducerea proceselor inflamatorii.
 
Pentru curățarea chimică, cosmetologii folosesc acizi de fructe, care sunt ideali pentru a normaliza activitatea glandelor sebacee și pentru a elimina acumulările excesive de grăsimi.
 
Ultima etapă a acestei proceduri este aplicarea produselor de calmare și dezinfectare a pielii. Ele sunt prezentate sub formă de măști, geluri sau seruri, care elimină roșeața după procedură.
Чистка лица
După efectuarea procedurii de curățare, pielea devine mai fină, hidratată și moale. Pentru a menține acest efect cât mai mult posibil, este necesară o îngrijire la timp și cosmetice adecvate îngrijirii la domiciliu.
 
Curățarea feței la Chișinău realizată de specialiști cu experiență în centrele de cosmetologie este una dintre cele mai căutate proceduri.
 
Datorită ei, pielea arată bine, îngrijită, proaspătă și radiantă. Și acesta este principalul criteriu pentru cei care doresc să arate mereu bine. De asemenea, machiajul se așează mai bine și întotdeauna arată mai atent și mai natural pe pielea îngrijită corect.