Cosmetologul (în traducerea din greacă κοσμητικός- frumusețe și -λογία -învățământ) este specialistul, care rezolvă probleme estetice ale pielii, părului și unghiilor.
 
Cosmetologia vă permite să păstrați tinerețea și frumusețea cât mai mult posibil, motiv pentru care specialiștii buni, capabili să ajute în aceast domeniu, au fost mereu valorați cu prețul aurului.
 
Cu toate acestea, cosmetologii pot lucra în diferite direcții, care necesită diferite niveluri de pregătire:
 
Cosmetologul estetician (sau esteticianul cosmetic) efectuează proceduri cosmetice: curățarea feței, peeling, masaje, măști, împachetări, depilare, vopsirea sprâncenelor și genelor etc. Astfel de proceduri, care nu sunt legate de afectarea acoperirii pielii. Ele se fac în multe saloane de înfrumusețare de la Chișinău. Dacă cosmetologul-estetician, în afară de procedurile de îngrijire, aplică și machiaj el este numit cosmetolog-visagist.
 
Курсы косметологов
 
Medicul-cosmetolog are studii medicale superioare și poate efectua proceduri mai complicate: tehnici de injectare, eliminarea defectelor mici, cum ar fi papiloame, asteriscuri vasculare etc.
 
Astăzi puteți face cursuri de cosmetolog la Chișinău, de la zero și puteți deveni cosmetolog-estetician fără a avea studii medicale. Mai jos am pregătit o listă de centre de instruire care oferă un curs inițial de cosmetologie estetică.
  

Unde să merg să studiez?

 
Centrul de instruire BELAR oferă cursuri pentru începători și profesioniști în domeniul cosmetologiei. Pentru începători, se desfășoară următoarele cursuri de bază: un curs de bază privind cosmetologia estetică, mezoterapia estetică și conturarea plastică. Lecțiile sunt desfășurate de medici dermatologi profesioniști și antrenori calificați.
 
Pe lângă teorie, centrul organizează, de asemenea, ore practice cu implicarea modelelor. Instruirea se desfășoară, utilizând produse cosmetice profesionale de înaltă calitate: Ericson Laboratoire, Janssen, Dikson, Surgiderm, Juvederm Ultra, Promo Italia, Aestetic Dermal, Tessiltaglio.
Tel: (022) 931-441, 068 45 05 50
Adresa: str. Vasile Alecsandri 54/1
 
Centrul de instruire Insula Speranțelor oferă un curs general de cosmetologie pentru începători, precum și master-class-uri, seminare și training-uri. Program convenabil de participare la cursuri, metode individuale de predare. Lecții practice și materiale didactice bune (în limbile română și rusă).
Tel: (022) 81 51 82, (022) 10 00 10
Adresa: str. Miron Costin 26
 
Cursul de bază, privind cosmetologia estetică la Belle Femme, vă familiarizează cu cele mai actuale produse de îngrijire igienică și terapeutică-preventivă. Cursurile sunt desfășurate de cosmetologi-profesori cu practică şi experiență mare. Elevii primesc cunoștințe despre îngrijirea facială, tehnici de masare, peeling și alte proceduri. Programul cursului include de asemenea, metode cu aparatul, elementele de bază ale tricologiei și fizioterapiei. Toate cunoștințele teoretice, sunt neapărat însuşite şi în cadrul lecțiilor practice.
Tel .: 0 60 32 73 01
Adresa: str. Alba Iulia 89
 
La centrul de formare Face & Body, participanţii primesc cunoștințe de bază despre structura pielii și modalitățile de îngrijire a acesteea. Programul de curs include metode de efectuare a masajului, peeling-ului, curățarea feței, măști, precum și depilarea și terapia cu parafină. Profesorul centrului este un medic-cosmetician cu o experiență de lucru îndelungată.
Pentru o însuşire mai bună a informaţiei primite, se organizează lecții practice. Este folosită cosmetică profesională: MCCM medical cosmetics (Spania) și Aravia Professional (Rusia).
Tel .: 022 272 071, 062004488
Adresa: str. Bucureşti 26
 
Cursul "Cosmetic-estetician" la The Beauty Academy cuprinde cunoștințe de bază despre structura pielii, bolile pielii, modalităților de îngrijire și menținere a pielii sănătoase. Studenții învaţă mai multe tehnici de masaj, metode de efectuare a peeling-ului, lucrul cu mezoroller-ul, precum și depilarea și terapia cu parafină.
 
Pentru cursuri, sunt oferite cosmetice profesionale, iar clasele sunt conduse de un medic cosmetolog cu experiență. Cursul de cosmetologie cu aparatul este oferit cadou.
Tel .: 022-537383, 069088889
 
V.Ok Esthetic & SPA oferă un curs de cosmetologie generală, care include cunoștințe de bază despre structura și îngrijirea pielii. Programul de curs include curățarea mecanică și ultrasonică, curenții Darsonval, peeling-uri, revitalizare, câteva tehnici de masaj ş.a. Lecțiile sunt desfășurate de cosmetologi calificați.
 
Estetic studio by Daria Gorosenco oferă un curs "Fundamentul cosmetologiei. Cosmetolog-estetician."  Pe lângă baza teoretică, elevii învață elementele de bază ale cosmetologiei cu aparatul, precum și tehnica de depilare cu ceară, vopsirea sprâncenelor și împachetări. Pentru instruire sunt oferite produse cosmetice profesionale calitative.
 
Informațiile despre cursuri au fost preluate de pe site-urile centrelor de instruire, la data publicării articolului și cu timpul pot pierde actualitatea. Pentru detalii, contactați numerele de telefon indicate.