beauty.sindrom.down

Puțini oameni știu mai bine decât Chelsea Werner ce înseamnă să-ți împlinești un vis. Sunt oameni care nu îndrăznesc să se gândească la ce ar putea realiza, dar soarta le zâmbește și îi ajută să realizeze ceea ce nu au visat niciodată. Și sunt oameni care au un vis, care nu încetează să creadă în el și luptă până îl împlinesc. Chelsea Werner aparține acestei categorii.

 

Pentru toți cei care au fost ignorați sau disprețuiți pe nedrept, pentru toți cei cărora li s-a spus că nu au dreptul la mai mult și nu pot spera la altceva, pentru toți cei care au fost lăsați în urmă, pentru toți cei care nu au mai avut puterea să lupte, dar pentru toți cei care nu ezită să-și ajute semenii, un exemplu este Chelsea Werner. Ea e dovada vie că deși unii pornesc în viață cu șansa a doua, pot fi cu un pas în fața multora cărora aparent nu le lipsește nimic.

 

Contrar tuturor noțiunilor preconcepute despre sindromul Down, această fată a reușit să-și realizeze visul: nu doar că a devenit campioană olimpică, ci s-a și transformat într-un model care redefinește standardele de frumusețe.

 

Campioana unor mari ambiții

 

Chelsea s-a născut în 1996 la Danville, California.

 

Din moment ce avea sindromul Down, medicii nu se așteptau ca ea să poată sta în picioare până la vârsta de doi ani.

sindrom.down.1

 

În ciuda diagnosticului, părinții ei au trimis-o la sport, iar atmosfera competițiilor sportive i-a trezit dorința de a deveni gimnastă din toată inima. De la opt ani, a început să facă gimnastică, deși medicii au avertizat că pentru tot restul vieții ar fi redus tonusul muscular. Nu poate exista o motivație mai bună pentru Chelsea - când cineva îi spune că nu poate face ceva, ea dă totul.

 

„Sunt o persoană foarte pozitivă și nu văd nicio restricție. Sunt foarte încăpățânată și muncesc din greu. Felul în care părinții mei m-au crescut mă face să mă simt bine”, a recunoscut ea.

 

sindrom.down.5

 

Hotărâtă să devină gimnastă, fata s-a antrenat din greu. Prin dăruire, perseverență și multe sacrificii, a devenit o sportivă respectată.

 

În 2015, cea mai bună gimnastă din istorie, Nadia Comaneci, a invitat-o ​​pe Chelsea la Nadia Comaneci International Meet 2015. Tânăra a avut ocazia să-și arate talentul în compania celor mai bune gimnaste din lume.

 

Ea a câștigat de patru ori Jocurile Naționale Special Olympics din Statele Unite, competiții rezervate sportivilor cu dizabilități fizice și psihice. Iar până la 27 de ani, ar putea fi mândră cu două titluri de campioană mondială, scrie Bright Side.

 

O nouă șansă: a devenit model

 

O nouă pasiune i-a deschis un alt drum în viața ei: lumea modei. Fără să renunțe la cariera sportivă, a început să bată la ușile unei industrii care i se părea interzisă. Cine ar fi crezut că o fată cu sindrom Down ar putea convinge un designer, o casă de modă sau o agenție de modeling să-i dea o șansă? Chelsea a făcut-o.

 

fashion.sindrom.down

 

După ce a primit mai multe respingeri de la agenții, fata a început să posteze fotografii pe internet și a atras atenția agenției, care i-a oferit un contract. Exact ce avea nevoie: „Am reușit să devin model”, a spus ea într-un interviu. „S-a întâmplat cu gimnastica și în cele din urmă a avut succes la modă. A fost aleasă de We Speak Model Management”, a spus mama ei.

 

--
Fitness în Chișinău >>
--

 

sindrom.down

 

We Speak este o agenție din New York dedicată schimbării pozitive în publicitatea de modă, oferind un suflu fresh, stil de viață sănătos și chipuri speciale în fața camerelor. Iar Chelsea se potrivește perfect cu această orientare – ea demonstrează că a fi unic nu înseamnă a fi așa cum cred mulți oameni, adică ideal. Acum, fata promovează cu succes diversitatea în afacerea de modeling.

 

Model la New York Fashion Week

 

Miile de aprecieri și comentarii pe care Chelsea le primește pe Instagram demonstrează că este timpul pentru o mare schimbare pozitivă în industria modei. Întrebată cum e să fii model, fata a răspuns: „Îmi place! Părinții copiilor mici mă caută adesea. Dacă pot să ajut și să dau cuiva speranță, mă face foarte fericită și mândră! ".

sindrom.down,3

Chelsea și-a continuat cariera de gimnastă, dar acum este mai implicată în modeling.

 

A urcat pe podium la New York Fashion Week și a prezentat pentru H&M, iar acum are tot viitorul în față.

 

Prin împlinirea unui vis și descoperirea unei pasiuni, ea a spulberat toate preconcepțiile, demonstrând că nu contează modul în care începi viața, ci ceea ce faci zi de zi pentru a obține ceea ce îți dorești.

sindrom.down.2

beauty.sindrom.down1