yoga-moldova

Yoga și uleiurile esențiale ne pot impulsiona, atunci când avem nevoie de un impuls, dar de ce inițiază ele factorul senzației de bine? Exercițiul fizic, succesiunea de posturi și tehnici de respirație, toate joacă un rol în Yoga, în timp ce uleiurile esențiale conțin nenumăratele beneficii ale aromelor minunate. Dar ce este cu misterioasele chakre de care se vorbește când vine vorba de yoga și uleiuri esențiale? Ce sunt acestea și ce rol joacă în impulsionarea noastră?

 

Ce este o chakră?
Descrisă adeseori ca un vârtej de energie, tradus literal, cuvântul chakra înseamnă „disc în rotație” sau „roată” și este unui dintre numeroșii termeni din sanscrita antică ce sunt folosiți și azi în practicile Yoga.

 

Conform tradiției, Yoga nu aduce beneficii doar corpului fizic, dar și „corpului energetic” în jurul căruia curge forța vitală, denumită „prana” în sanscrită, prin canale denumite nadis. Chakrele sunt puncte de intersecție ale nadisurilor și de obicei auzim de șapte dintre acestea. Fiecare corespunde cu o zonă din corpul fizic, ce se întinde linear de la chakra rădăcină, aflată la baza coloanei vertebrale, până la chakra coroană, din partea de sus a capului. Toate au o funcție, dar scopul general al Yoga este de a le menține deschise și aliniate, astfel încât forța vitală să curgă liber, aducând cu sine o stare de bine fizică și emoțională.

 

yoga-moldova.

Cum sunt folosite chakrele în timpul Yoga?
În timpul practicii, profesorii de Yoga vă pot spune să vizualizați prana ca un fir auriu care vă trage în sus, pentru a vă ajuta la echilibru și concentrare. Alternativ, puteți folosi chakrele pentru a ajuta la susținerea unei poziții prin activarea sau „blocarea” zonei corporale asociate cu chakra.

 

Pot fi folosite uleiurile esențiale împreună cu chakrele?
Amplificarea sesiunilor de Yoga cu uleiuri esențiale pentru fiecare chakră înseamnă că și acestea pot juca un rol, spune Ed Dailey, practicant de Yoga de mult timp și instructor privind uleiurile esențiale la Young Living. Astfel se permite colaborarea armonioasă dintre chakre, uleiuri esențiale și Yoga.

 

Cum se echilibrează chakrele cu uleiuri esențiale?
Chacka rădăcină (Muladhara în sanskrită), aflată la baza coloanei vertebrale, este ținta pozițiilor de Yoga precum Războinicul sau Copacul, care necesită echilibru. Este asociată cu o stare de echilibru și stabilitate, care rezonează cu crezul Young Living Amestecul de uleiuri esențiale Believe. „Este infuzat cu tămâie, ceea ce ajută la crearea unui sentiment de echilibru. Pur și simplu atingeți pe punctele unde se simte pulsul în timpul ședințelor de Yoga”, spune Dailey.

Mai sus de chakra rădăcină, chakra pelviană sau sacrală (Svadhishthana) este asociată cu creativitatea și relaționarea, în timp ce chakra din plexul solar (Manipura), denumită și centrul focului, este situată între ombilic și cușca toracică, având legătură cu încrederea și voința.

 

Chakra inimii (Anahata) este asociată cu dragostea și compasiunea, la fel cum „notele de ulei esențial Rose din parfumul relaxant White Angelica și în amestecul înălțător Joy de la Young Living poate ajuta la deschiderea chakrei inimii, susținând dragostea necondiționată și oferind un sentiment de încredere și calm”, spune Dailey.

 

Chakra gâtului (Vishuddhi), aflată la baza gâtului, este sursa comunicației, în timp ce chakra celui de-al treilea ochi (Ajna) se găsește între sprâncene și este considerată centrul intuiției, oferind îndrumare interioară. În sfârșit, chakra coroană (Sahasrara) se consideră conexiunea cu infinitul, asigurând o atitudine pozitivă și liniște.

 

Ideea corpului energetic și menținerea chakrelor deschise și aliniate poate suna complicat, dar deoarece Yoga este legată intrinsec de chakre, iar pozițiile cunoscute sunt menite a funcționa împreună cu ele, dacă faceți Yoga veți culege beneficiile!


YOUNG LIVING - LIDER MONDIAL ÎN PRODUCEREA ULEIURILOR ESENȚIALE
+373 79 333 089