principala

Astăzi, din ce în ce mai des se aude despre meditații de vindecare care ne ajut să ne aducem în ordine corpul și sufletul. Dar pentru mulți, practica de conștientizare rămâne a fi ceva străin și de neînțeles – un ritual mistic care nu are nicio logică. Rezultatele incredibile ale oamenilor care practică meditația îi motivează pe oamenii de știință să studieze schimbările care apar la corpul uman în urma practicării regulate. Au fost efectuate mai multe studii, iar acum cu certitudine putem confirma: meditația nu numai că schimbă mintea, ci și vindecă corpul. Iată doar câteva fapte despre efectele meditației asupra sănătății și imunității, susținute de cercetări științifice.


Practica regulată a conștientizării întărește imunitatea

укрепляеся-иммунитет-1
În 2016, un raport a fost prezentat în revista Annals of the New York Academy of Sciences, care a arătat că practica meditației are un efect pozitiv asupra imunității umane. Mai mult, această influență are loc în mai multe aspecte.


În timpul practicării regulate, se urmărește o creștere a activității telomerazei, o enzimă care afectează procesul de îmbătrânire a unei persoane prin prevenirea degradării cromozomilor, ceea ce poate duce la dezvoltarea oncologiei și îmbătrânirea timpurie.


Cei ce practică diferite tipuri de meditație folosind sunetele vii ale naturii, muzica relaxantă etc. se urmărește creșterea așa-numitelor celule T (limfocite CD4), care sunt responsabile pentru răspunsul imun al organismului la diferite tipuri de agenți patogeni infecțioși.


Meditații de vindecare pentru prevenirea bolilor

Исцеляющие-медитации-для-предотвращения-заболеваний-1
Un alt studiu care confirmă efectele benefice ale meditației asupra corpului a fost realizat de oamenii de știință de la Tom Baker Cancer Center. Studiul a fost efectuat la 88 de pacienți cărora li s-a diagnosticat cancer la sân. Pacienții au fost împărțiți în două grupuri. Primul grup a practicat o meditație zilnică de 45 de minute acasă timp de 8 săptămâni și, de asemenea, a participat la o sesiune de meditație de 90 de minute o dată pe săptămână.


Trei luni mai târziu, oamenii de știință au efectuat un test de sânge al pacienților și au fost surprinși: telomerii la persoanele din primul grup au devenit mai lungi, în timp ce telomerii celui de-al doilea grup au devenit mai scurți. Este important de reținut că lungimea telomerilor reflectă nivelul de sănătate al unei persoane: cu cât sunt mai lungi, cu atât sunt mai tineri și mai sănătoși. Astfel, meditația regulată ascultând muzică relaxantă sau sunete vii ale naturii este destul de capabilă să redea tinerețea și sănătatea.


Meditația prelungește viața celulelor

Медитация-удлиняет-жизнь-клеток-1
O altă confirmare a efectului pozitiv al meditației asupra imunității au primit-o oamenii de știință în 2005. Mai mult, nu a fost vorba despre meditații de vindecare, ci despre practica meditativă Falun Gong, în care se acordă o mare atenție creșterii spirituale. În timpul studiului, oamenii de știință au studiat 12 persoane, dintre care jumătate practicau meditația, iar cealaltă jumătate erau doar oameni sănătoși.


S-a dovedit că la cei care meditau regulat, durata de viață a celulelor care ajută la combaterea infecțiilor – neutrofilele, a crescut semnificativ. Acest lucru ne permite să vorbim despre efectul pozitiv al meditației asupra imunității umane. Nu contează dacă ascultați sunete liniștitoare ale naturii vii sau dacă meditați sub îndrumarea unui instructor cu experiență – schimbările pozitive pentru bunăstarea dvs. nu se vor lăsa mult așteptate.


Descărcați aplicația Focus, unde veți găsi meditații pentru orice situație, muzică liniștitoare de somn, afirmații și multe altele.

 

Sursa: Blog Focus Meditation