mama-papa-forum-2019-md_1

MamaPapa Forum 2019 este dedicat în întregime temei: «Cum îi pregătim pe copiii de azi pentru viitorul care îi așteaptă?».


De ce anume acest fapt ne preocupă cel mai mult?

 

  • Noile tehnologii, gadgeturile și multitudinea sferelor de studiu apar peste noapte. S-ar părea că școlarii ar trebui să fie familiarizați cu ele. Doar că la școală acestea nu se studiază. Pentru că lista de obiecte studiate nu a fost serios modificată de vreo 60 de ani încoace.

 

  • Părinții sunt cei care se preocupă de lecțiile adăugătoare la care să-i înscrie pe copii: robotică, programare, elaborare de prezentări sau limbi străine. Care dintre ele sunt într-adevăr de folos?

 

  • Ce să mai vorbim despre alegerea profesiei? Cum să întrebăm copilul cine și-ar dori să devină în viitor, dacă în ultimii 10 ani 20% din profesii au dispărut? Iar alte 40% vor dispărea către acel moment, când actualii copii de clasa I vor finaliza școala. Poate că există vreo listă de aptitudini care vor fi neapărat solicitate în viitor? Dacă da, atunci cum ar trebui să le dezvoltăm?

 

  • Și cel mai important. Relațiile dintre noi și copii. Cei mici au altă realitate în jur și sunt motivați de alte lucruri. Cum să ne asigurăm că relațiile cu tânăra generație nu va fi distrusă de diferențele atât de puternice dintre realitățile în care noi, părinții, am fost crescuți și cele în care ne creștem copiii?

 

✅ Sarcina MamaPapa Forum 2019: este să-i ajutăm pe părinți să formuleze răspunsul la întrebarea despre ce viitor îi așteaptă pe copiii lor și cum îi pot ajuta să se pregătească de acest viitor, începând de acum.

 mama-papa-forum-moldova

 

Am ales cei mai buni specialiști în acest domeniu. Nu e vorba de mame sau tați care au decis să-și împărtășească experiența de parenting. Am invitat experți care și-au formulat tezele în baza experienței vaste de lucru, a studiilor și statisticii formate pe un eșantion de mii de părinți și copii. Ei trebuie ascultați. În mod obligatoriu. De fiecare părinte preocupat de viitorul copiilor săi.

 

mama-papa-forum-md

 

Cine sunt speakerii acestei ediții?

 

Partea I, de la 10.00 până la 13.30

 

  • Dima Zițer (Ierusalim - Sankt-Petersburg) cu tema «Relația cu copiii. Viitorul începe acum»


Copiii de azi trăiesc într-o lume absolut diferită de cea în care am crescut și am fost educați noi. Lumea de azi percepe altfel tot ceea ce are în jur, are alți motivatori, alte valori. Și dacă vrem să știm cum îi pregătim pe copii pentru viitor, atunci trebuie să înțelegem cum funcționează prezentul. Iar experții principali ai prezentului sunt tocmai copiii noștri. Tocmai din acest motiv e atât de importantă relația noastră cu ei. La seminar vom vorbi despre comunicarea dintre părinți și copii și despre cum se creează o relație armonioasă indiferent de tempoul extrem de rapid al vieții.

 

  • Natalia Polâgalova (Perm, Federația Rusă) cu tema «Generația Z. Cum creștem copiii născuți după 2005»


Copiii contemporani diferă de cei din alte generații. Au altă memorie, alt ritm de percepție și chiar tempoul de vorbire e altul. Și cel mai important e că ei au alte valori. Nu mai putem educa copiii noștri așa cum am fost educați noi acum 30 de ani. La seminar vom identifica specificul generației Z, vom delimita miturile de informații veridice, vom afla pe ce „buton” apăsăm ca să-i putem educa și instrui.

 

Partea II, de la 14.30 până la 18.00

 

  • Dmitrii Sudakov (Moskova) cu tema «Jobul viitorului: ce calități să-i dezvoltăm copilului ca să aibă succes în 2030»


Cum va arăta lumea viitorului? Ce riscuri va avea? Cum să ne pregătim pentru schimbările care ne așteaptă? Ce abilități vor fi solicitate în viitorul apropiat și care dintre ele îi vor ajuta pe copii să devină specialiști de succes? Cum și unde putem dezvolta aceste abilități?

 

  • Oscar Brenifier (Paris) cu tema «Gândire critică. Cum învățăm copilul să gândească?»


Pentru ca să dezvoltăm gândirea copilului nu este tocmai obligatoriu să îl înscriem la cursuri speciale. Asta pentru că orice situație cotidiană poate deveni instrument de dezvoltare. Întrebările pe care le adresăm sunt ocazii excelente pentru a discuta cu un copil și pentru a-l ajuta să-și perceapă propria persoană și să gândească critic. Despre arta adresării întrebărilor și despre cum ajungem de la simple discuții la analize critice comune vom discuta în cadrul seminarului cu Oscar Brenifier.

 

- Ce rol are arta de a adresa întrebări în discuțiile de familie?

- Cum ne înțelegem copilul și îl ajutăm să rezolve probleme cu ajutorul dialogului?

- Cum dezvoltăm autonomia copilului și gândirea lui critică?

 

mama-papa-forum-chisinau

konferencia-dlya-roditelei

 

MamaPapa Forum 2019

7 decembrie, sâmbătă

Radisson Blu, Chișinău

4 speakeri

bilete de la 250 de lei

http://ru.mamapapa.md