Curățarea zilnică a pielii feței este o procedură obligatorie care asigură frumusețea și sănătatea pielii. Aplicarea produselor de îngrijire ar trebui să se efectueze numai după curățare, pentru a vă asigura că va avea beneficiu.
 
940x627_0xc35dbb80_1162093101503396070
 
În cazul în care este dificil să alegeți un produs de curățare printre toate produsele cosmetice, este necesar, în primul rând, să țineți cont de tipul de piele.
  • Piele grasă. În acest caz, pentru curățare, este mai bine să utilizați un gel sau o cremă-scrub, dar procedura de splălare să o faceți cu apă.
  • Piele uscată. Proprietarilor de acest tip de piele li se vor potrivi apă micelară sau lapte.
  • Pielea combinată permite folosirea aproape a oricărui produs, principalul lucru este ca după aplicarea produsului să rămână senzația de confort. Această este o regulă universală, care trebuie respectată atunci când alegeți pentru dumneavoastră orice produs cosmetic.
 
Cele mai multe companii cosmetice eliberează o gamă completă de produse de curățare, astfel încât să puteți găsi produsul "dumneavoastră", atât din mărcile scumpe cât și din cele disponibile. Cu toate acestea, disponibilitatea unui produs de curățare la nu vă garantează o piele curățată corect. Există mai multe reguli de bază:
  • Spălați-vă de două ori pe zi. Și dimineața și seara cu ajutorul unui produs de curățare, deoarece apa obișnuită nu este capabilă să curețe bine pielea de reziduurile de machiaj sau de contaminările care au apărut peste noapte pe piele.
  • Alegeți produse speciale pentru zona ochilor, pentru a nu vă răni sau întinde pielea, ceea ce duce la îmbătrânirea ei precoce. Spuma sau gelul în aceste scopuri nu sunt potrivite.
  • Loțiunea tradițională de tonifiere nu este o curățare. Sarcina sa este de a tonifia pielea, normalizând pH-ul. Alt lucru este o loțiune micelară.  Acest produs este creat pentru curățarea pielii. Aceste două produse nu se înlocuiesc, ci se completează reciproc.
  • Nu folosiți niciodată săpun normal pentru curățarea pielii! Aceasta este cea mai mare greșeală. Săpunul pH alcalin afectează negativ pH-ul acid al pielii. Ca urmare, pielea suferă de stres, iar remedierea ulterioară va repara numai daunele. Nu poate fi vorba despre nici o îmbunătățire a stării pielii sau a efectelor anti-îmbătrânire. Dacă, totuși, credeți că nu este nimic mai bun decât săpunul, alegeți cel al cărui pH nu deranjează echilibrul pielii. Puteți găsi aceste produse în liniiele de produse a unor branduri cosmetice.