Se consideră că cariera modelului începe la 14-15 ani și se termină aproape de 30 de ani. În ultimii ani, industria modei mondiale a trecut prin schimbări și a distrus stereotipurile, pe podiumuri puteți vedea femei de vârstă pensionară care arată grozav, nu-și ascund vârsta și nu le este rușine. Cu ele merită să ne egalăm.
 
Helena Norowicz a apărut pe lume în anul 1934. Uitându-ne la actrița poloneză care la o vârstă solidă a decis să devină un top-model, este greu să ne imaginăm că are peste 80 de ani. Helena a demonstrat că, la această vârstă, de care mulți se tem, se poate de arătat bine și de avut o viață colorată. Cu Helena cooperează activ marca BOHOBOCO și alte mărci celebre.
 
18252745_428615117492479_4765314760927346688_n
helena-norowicz-fashion
 
helena-norowicz
Фото: @helenanorowicz
 
Valentina Yasen, născută în 1954, și-a început cariera de model acum un an. În 2018 Potrivit Glamour, ea a câștigat titlul "Modelul Anului". Iar înainte, Valentina a lucrat într-una dintre farmaciile situate pe insula Vasilevski (Sankt-Petersburg, Rusia).
 
valentina-yasen-model
 
Înfățișarea neobișnuită a femeii a interesat pe Alexandra Leroy, care căuta model în vârstă și a văzut accidental fotografia Valentinei, publicată de fiul ei. Timp de câteva luni, o femeie obișnuită a devenit o star de renume mondial. Ea s-a filmat în videoclipul cântăreței IOWA și de asemenea, a participat la filmări pentru brandurile Beloe Zoloto și 12storeez, 8 store și Ginza Project, s-a fimat pentru revista Estel Haute Couture.
 
model_60+
 
valentina-yasen-model-russia
 
model-60+
Фото: @valentinayasen
 
Carmen Dell'Orefice sa născut în îndepărtatul 1931. Femeia din America se află în Guinness Book of Records, ca model cu cea mai lungă carieră. Carmen a început să lucreze ca model la 14 ani. Această fată, numită adesea rățușca urâtă din cauza asemănării cu băiat, a fost văzută în autobuz de soția unui fotograf renumit numit Hermann Landshoff, din acel moment, viața Carmenei sa schimbat brusc. A paticipat la sesiuni foto pentru Elizabeth Arden, Vogue, Target, Chanel și Missoni pentru Lindeh și Rolex, Moschino și Lancaster, Marie Claire.
 
Carmen-DellOrefice-2018 loffeciel-carmen-dell-orefice
L'Officiel Schweiz 2018
 
Carmen-DellOrefice-2017
 
Yasmina Rossi - model american cu rădăcini franceze, născută în anul 1955. Yasmina nu a recurs niciodată la ajutorul chirurgilor plasticieni și este o adversară a medicamentelor. Pentru îngrijirea pielii și a părului modelul folosește uleiuri naturale. Rossi practică yoga de mulți ani și alergă foarte mult, mănâncă alimente sănătoase. Cele mai profitabile contracte Yasmina le-a putut încheia după 40 de ani, dar într-adevăr populară a devenit doar după ce a încărunțit.
 
yasmina-rossi-model_1
 
yasmina-rossi
Фото: @yasmina.rossi