micilare
 
Apa micelară - una dintre noutățile de frumusețe foarte populară, care astăzi se află, practic , în arsenalul fiecărei femeie avansate. Şi nu întâmplător, pentru că este o loțiune de curățare uşoară, probabil, cel mai bun produs care a apărut în industria de frumusețe în ultimii ani. Cu toate acestea, în ciuda popularității „micelarei", nu toți înțeleg pe deplin ce-i asta sau cumpără apă micelară, pur și simplu, pentru că este „la modă“ fără a realiza cât de puternic instrument de îngrijire au în mână. Haideți să clarificăm, ce este apa micelară și cum să folosiți corect acest produs.
 
Un pic de istorie
Apa micelară a fost creată de către cosmetologii francezi în anii 1990, care tot timpul au fost atenți la aspectul exterior. Produsul a fost creat pentru a ajuta femeile franceze în curățarea pielii, înlocuind severa apă de la robinet cu apă micelară.
La început, apa micelară a apărut în linia de produse a renumitelor mărci cum ar fi: La Roche-Posay, Vichy, Avène. Putea fi procurată numai în farmaciile din Franța. Cu timpul, noul produs a fost apreciat şi în alte țări europene, precum și peste ocean. Astăzi, multe firme cosmetice produc apă micelară.
 
Specificul apei micelare
O trăsătură distinctivă a produsului este că acesta nu încalcă echilibrul hidro-lipidic al pielii, astfel se descurcă cu tot felul de impurități, inclusiv machiaj. Apa micelară este potrivită pentru curățarea întregii feți, inclusiv pielea delicată a pleoapelor: nu irită glandele lacrimale şi nu usucă pielea. Orice femeie poate folosi produsul, indiferent de tipul pielii și vârstă, deoarece produsul este absolut sigur. Apa micelară nu conține componentele nocive care fac parte din mai multe produse cosmetice: parabeni, siliconi, alcool, etc. În schimb, producătorii adesea adaugă în ea, ingrediente suplimentare , care afectează în mod benefic pielea, de exemplu, extracte de flori sau minerale.
 
De ce este mai bine să alegi "micelară"?
Alegând apa micelară pentru curățare, faceți un serviciu excelent pielii dvs. Faptul este că procesul de curățare în acest caz are loc diferit, decât atunci când se utilizează mijloace tradiționale. Micelele care se află în apă, ca magneții atrag murdăria și machiajul, apoi pur și simplu, ștergeți pielea umedă cu tampon de bumbac.
 
Apa micelară poate fi utilizată pentru a rezolva mai multe probleme:
• Îndepărtarea machiajului
• Curățirea pielii
• Tonifiere
 
apa-micellara-chisinau-moldova
 
Să se spele sau nu?
Deși producătorii recomandă să nu se spele pe față după apa micelară, multe femei se simt nesigure, lăsând produsul pe față. De fapt, totul este simplu: dacă utilizați apă micelară pentru curățarea de zi cu zi și tonifierea pielii, atunci spălarea nu este necesară, dar dacă ştergeți machiajul, după aplicarea apei micelare, de pe piele ar trebui îndepărtate cu grijă resturile de machiaj, cu tampon de vată îmbibat sau cu apă. În caz contrar, pot apărea acnee.

Foto: gettyimages.com