doina-struta-machiaj
 
Despre caracteristicile muncii make-up artistului din Italia, despre colaborarea cu brandul Philip Martin’s și despre cum totul a început, make-up artistul Doina Struta a povestit pentru BeautyClub.md.
 
Doina, cu ce a început carierea dumneavoastră de make-up artist?
Încă din timpul studierii la ASEM (Academia de Studii Economice) știam că nu voi lucra în specialitatea mea. În 2011, după finalizarea studiilor, m-am întâlnit pe internet cu industria beauty și anume cu visage-ul. A fost dragoste la prima vedere. Imediat am început să caut profesori ale cursului de bază la noi în Moldova. În acel moment a fost dificil, pentru că profesorii nu erau de ajuns.

Am trecut primul antrenament - un curs de bază despre make-up, dar, din nefericire, a fost inutil, deoarece nu toată lumea poate fi profesor. M-am dezamăgit și am lăsat ideea să mă ocup cu make-up.
Câțiva ani am locuit în Italia. Dar visul de a mă ocupa cu make-up nu mă lăsa în pace și am decis să-mi dau o altă șansă. Am venit în Moldova și am început să caut din nou profesori. De data aceasta am căutat atent: am examinat lucrările maeștrilor, am citit recenziile elevilor. În sfârșit am găsit un profesor, în care eram sigură: știam sigur că mă va învăța.


În 2015 a avut loc cel de-al doilea curs de bază, după care a fost multă, multă practică. Cu cât am practicat mai mult, cu atât mai bine se primea. În același timp, am participat la master-classuri a make-up atiștilor de vârf, am citit mult, am căutat informații pe Internet și am practicat din nou.


machiaj-chisinau
 
După ce am lucrat un an cu clienții (make-up în salon), mi-am dat seama că mă plictisesc, deoarece în capul meu erau multe idei creative și neobișnuite. Așa că am început să inventez și să fac ținute creative și neobișnuite. După aceea, a apărut o ofertă de a mă întoarce în Italia și a lucra cu un fotograf și cu o agenție de modele.

machiaj-creativ
Locuiți și lucrați în Italia. Care este diferența dintre munca make-up artistului în această țară în comparație cu Moldova?
În Italia nu am făcut make-up de salon, am lucrat în industria modei. Diferențele în make-upul de salon sunt multe. În primul rând, clienții nu au nevoie de un 
make-up colorat: cu cât este mai natural, cu atât mai bine. Desigur, ce să ascundem, prețurile pentru acest serviciu sunt mult mai mari decât ale noastre. În ceea ce privește industria modei, lucrez într-o echipă. Împreună ne sfătuim cum să creăm imagini, ce se potrivește, ce nu. Este mult mai interesant să faceți acest lucru, plus călătoriți, deoarece filmările pot fi în diferite țări. Desigur, există dezavantaje (unde ele nu sunt?!). Dar despre acestea altă dată. 
 
nude-makeup 
2018-04-14 18.13.04

 Aveți multe lucrări creative. Spuneți-ne despre viziunea dumneavoastră despre make-up. Make-upul de la Doina Struta - cum este?

Cred că am prea puțină experiență pentru a avea viziunea mea. În ceea ce privește creativitatea, nu ar trebui să existe reguli și limite (ar trebui să existe gust și imaginație). Make-upul de la Doina Struta, este un make-up de salon, atunci acesta este pielea perfectă a feței, un smokey maro, ruj nude sau roșu și fard de obraji.

makiaj-kishinev
 
Aveți o lucrare interesantă cu iluzia optică - "Păpușă de lemn". Spuneți-ne despre asta.
A fost un experiment. Mă întrebam dacă aș putea face o astfel de lucrare. Ei bine, cu ajutorul Youtube-ului lucrarea de 5 ore, cu iluzie optică s-a primit.
A fost dificil, pentru că era vară afară și aproximativ 38 ° C. Pe o parte desenezi, iar cealaltă - se răspândește. Experiența unei astfel de lucrări este pur și simplu uimitoare, în viitor voi încerca să creez alte imagini.
 

 Lucrările cu care vă mândriți cel mai tare?

Sunt mândră de toate lucrările, atât noi cât și vechi (chiar dacă acolo sunt multe greșeli). Dar, desigur, sunt foarte mulțumită de lucrările pentru expoziția Cosmoprof Italia 2017 și 2018. Le-am făcut pentru marca italiană Philip Martin’s cu o echipă excelentă și agenția de modele Iso Model Management. Lucrările mele au fost plasate pe postere uriașe de 4 * 3 metri. Asta, desigur, Woow! În acel moment eram foarte mândră de mine și de echipa noastră (art-directorul Ina Cenusa, fotograf Alex Amok).
 
cosmoprof-italia-2017- 
 
cosmoprof-italia
Cosmoprof Italia 2017
 
 
cosmoprof-italia-2018 (Копировать)
 
cosmoprof-2018-italia-philips-martin (Копировать)
Cosmoprof Italia 2018

Recent ați început să stăpâniți beauty-fotografia. Spuneți-ne despre acest domeniu al activității dumneavoastră.
Sinceră să fiu, încă nu am nimic de spus, pentru că încă învăț și mai am multe de investit atât în cunoștințe, cât și în practică. Dacă peste un an sau doi veți pune din nou această întrebare, atunci voi avea ceva de împărtășit.

beauty-foto-italia 

2018-08-22 10.58.01