Redacția  BeautyClub.md  dorește să se împartă cu un foto-proiect frumos și plin de inspirație, în care este prezentată colecția unică a designer-ului Oxana Turtureanu.

 

Colecție licențiată. Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice.

Designer-ul Oxana Turtureanu: «Meditația asupra fenomenului dimineții, cu multitudinea ei de colori, facturi, senzații și trăiri a servit drept sursă primordială de inspirație la crearea colecției  ”Des le matin”. Dimineața, natura e perfectă, ne oferă o doză necesară de optimism și bucurie de a trăi, este cel mai autentic exemplu de existență aici și acum.

 

Din lipsa stofelor în nuanțele complexe ale cerului în momentul răsăritului, stofele au fost vopsite manual, pentru a obține treceri de culori unice, atât prin ton cât și prin pată de culoare. Efectele obținute fiind imposibil de repetat într-un alt exemplar, la fel cum și poziția norilor pe cer este un spectacol ocular de moment, unic și irepetabil. Însuși stofele au dictat pulsul colecției, fiind aranjate în facturi plastice și fluide, care participă activ în timpul mișcării. Alături de facturile vaporoase, fenomenul dimineții este accentuat și de insectele efectuate manual din perle și paiete, care le oferă un luciu ce amintește de roua dimineții.

Suntem obișnuiți să vedem pe stradă oamenii în culori gri, fapt care ne transmite starea lor de nesiguranță, frică, monotonie și rutină. Colecția ”Des le matin” este o încercare de a provoca oamenii să experimenteze cu culori, facturi, printuri și accesorii, păstrând starea de confort. Ca coordonator artistic am avut onoarea să colaborez cu lectorul universitar, doamna Olga Drobaha, care m-a inspirat enorm, și cu adevărat merită tot respectul și admirația mea. Shoting-ul colecției a fost realizat cu creativitate și profesionalism de talentatul stylist, fashion photographer, fashion editor Nathaniel Kowalsky, care este foarte pasionat de job-ul pe care îl face. Am ramas profund copleșită de rezultat.

Dan Isac și Christian Niholat, de la Casa de producție OKO, au realizat un video care oprește respirația. Sensibilitatea cu care au creat vizualizarea colecției inspiră și motivează.

Ca modele, am colaborat cu două fete profesioniste și foarte receptive-Alina Smith și Cătălina Postolachi, cred că rezultatul proiectului cel mai bine pune  în valoare talentul lor».

 

Kamilla Faiz Make-up Artist: «În proiect am fost invitată de Oxana Turtureanu, după sfatul lui Nathaniel. Ea mi-a arătat colecția și mi-a povestit despre filmări. În gând mi-a venit imediat luminozitatea și libertatea acuarelelor și periilor. Nathaniel a fost curatorul filmărilor, împreună am discutat despre partea mea de lucru și am decis să ne apropiem cât mai mult de natură, fără să uităm de colecție și de combinația de culori».