Toată lumea știe că zahărul este un prizonierat alb. Dar puţini ştiu că în acest prizonierat nu ne predăm în mod voluntar.
 
Oamenii de ştiinţă au demonstat că zaharul, ca un drog, supune emoţiile şi dorinţele noastre. Mai ales zahărul afectează starea pielii. Nu sunteți de acord? Doriți să renunțați la el chiar acum?
 
 BeautyClub vă spune ce schimbări minunate vă așteaptă după renunțarea la dulce. 

 

O grămadă de energie

 

Pentru ca organismul să simtă sentimentul de sațietate, trebuie să treacă aproximativ 10-20 de minute după masă. Aceeași regulă se aplică și dulcelui.

 

Renunţaţi la gogoși, bomboane și chiar sucuri ambalate și veți simți imediat o creștere de energie și vivacitate.

 

Starea de spirit se îmbunătățește

 

Primele zile ale dietei sunt deosebit de dificile. În această perioadă, este foarte important să nu cedăm sentimentelor și ispitelor.

 

În locul dulciurilor, medicii recomandă să introducem treptat în dieta noastră fructe și legume. În timp, nivelul de zahăr din sânge va reveni la normal, iar instabilitatea emoțională se va opri.

 

 

Veți memora mai multe informații

 

Studiile au arătat că zahărul încetinește transferul de informații între celulele neuronale din creier. Ca urmare, abilitatea de a învăța și de a dezvolta memoria este foarte afectată.

 

Somn liniştit

 

Oamenii de știință au respins complet teoria că zahărul este un ”hormon al fericirii”. Dulciurile pornesc în corp producţia hormonului cortizol, un hormon de stres. De aceea, ne simțim deprimați, dormim agitat și repede obosim.

 

Îmbunătățiți starea pielii

 

Cine ar fi crezut, dar zaharul este unul dintre principalele produse care afectează foarte mult starea pielii noastre.

 

Rezultatul pozitiv se poate observa deja în a treia săptămână după o dietă strictă fără zahăr: pielea devine mai moale, manifestările de acnee și iritații scad considerabil.

 

De exemplu, studiile americane au arătat că renunțarea la apa dulce reduce riscul de acnee cu aproximativ 90%. Un rezultat impresionant, nu-i așa?

 

Siluetă subțire

 

Consumul excesiv de dulciuri este unul dintre principalele motive a excesului de greutate. Odată ce renunțați la dulce și consumați multe fructe și legume, kilogramele în plus vor dispărea fără urmă.

 

Fără îndoială, este foarte dificil să renunți la dulce, dar este posibil. Cel mai important lucru este să depășiți primele 10 zile, atunci rezultatul pozitiv nu vă va face să așteptați.